GRONINGEN - Na een melding van diefstal met geweld startte de politie op vrijdagavond 31 maart rond 20:00 uur een onderzoek in de Grunostraat in Groningen. Daar zou een slachtoffer in een auto onder bedreiging van een wapen zijn bestolen. Het onderzoek leidde enkele uren later tot de aanhouding van een 18-jarige man uit Groningen door een arrestatieteam van de politie. Het onderzoek gaat verder en zowel de verdachte als getuigen van het incident zullen worden gehoord.

Waarschuwingsschot gelost

Nadat de melding was binnengekomen, zochten agenten op verschillende plekken in de stad Groningen naar een mogelijke verdachte en de auto waarin de diefstal zou hebben plaatsgevonden. In de omgeving van de Boelemaheerd werd de verdachte gesignaleerd, maar kon hij nog niet worden aangehouden. Wel losten agenten rond 22:00 uur hier een waarschuwingsschot. Er vielen geen gewonden.

Arrestatieteam ingezet

Vanwege de ernst van de melding werd een arrestatieteam van de politie ingezet toen de verdachte later werd gesignaleerd in de buurt van het Zuiderdiep. Daar werd hij rond 02:20 uur aangehouden. De man zit vast en hij zal worden gehoord.