GRONINGEN - In de nacht van vrijdag op zaterdag 1 juli 2023 probeerden twee agenten in de Gelkingestraat in Groningen rond 4:00 uur een conflict tot bedaren te brengen tussen twee mannen. In plaats van te kalmeren, richtte een 21-jarige man uit Beilen zijn agressie tegen één van de agenten en sloeg hem in het gezicht.


De twee agenten hielden de man vervolgens aan voor mishandeling, waarbij de verdachte de agenten meermaals uitschold. De zaak is in behandeling bij de politie.

Geweld tegen politieambtenaren (GTPA)

De politie vindt agressie en geweld tegen haar medewerkers of andere hulpverleners onacceptabel. Politiebeambten hebben een verantwoordelijke rol in de samenleving en moeten zonder te worden gehinderd hun werk kunnen doen. Met wederzijds respect. Agressie of geweld, in welke vorm dan ook, tegen medewerkers wordt niet getolereerd. Politie en justitie hanteren hier dezelfde aanpak: aangiftes worden altijd opgenomen, daders worden met prioriteit door het Openbaar Ministerie voor de rechter gebracht, en tegen de daders wordt een driemaal zo hoge straf geëist.