GRONINGEN - De politie heeft zondagmiddag meerdere scooters in beslag genomen en boetes uitgedeeld bij een scootermeeting in de omgeving van de Londenweg op het industrieterrein Westpoort in Groningen.

Overlastmeldingen
De politie kreeg zondagmiddag meldingen van overlast door scooters en is daarop met meerdere eenheden naar de scootermeeting toe gegaan. Op en rond de Londenweg hadden zich tientallen scooterbestuurders en omstanders verzameld. Een deel van hen maakte zich schuldig aan onveilig weggedrag en het niet voldoen aan een stopteken.

De politie heeft acht scooters in beslag genomen, zodat deze op het politiebureau konden worden onderzocht. Ook op de plek van de scootermeeting zijn een aantal controles uitgevoerd. Er zijn bij de scootermeeting geen aanhoudingen verricht.

Boetes
Uiteindelijk zijn er tijdens de actie en na de controle van de scooters meerdere processen-verbaal uitgedeeld. Zo reden twee bestuurders zonder rijbewijs en is er vijf keer een boete uitgedeeld omdat een scooter harder blijkt te kunnen rijden dan toegestaan. Daarnaast zijn er boetes uitgedeeld voor een niet werkend remlicht, een losse accu en een lekke uitlaat. Ook kregen vijf scooters een WOK-melding, wat staat voor ‘wacht op keuring’. Ze kregen die melding omdat de scooters niet voldoen aan de wettelijke eisen. Ze mogen pas de weg weer op als ze opnieuw zijn gekeurd door de RDW.

Onveilige situaties
Bij dit soort scootermeetings kunnen onveilige situaties ontstaan, met mogelijk gewonden als gevolg. Ook omstanders kunnen hierbij een risico lopen. De scooterrijders houden zich niet aan verkeersregels en ze begaan andere overtredingen. Waar mogelijk blijven we handhaven, zodra de openbare orde in het gedrang komt of als er overtredingen plaatsvinden.