NIEUW BEERTA - In een schuur achter een woonhuis aan de Hoofdweg in Nieuw Beerta heeft de politie in de nacht van zaterdag 19 november op zondag 20 november een in werking zijnde cocaïnewasserij aangetroffen. Er zijn twee personen aangehouden. De recherche doet nader onderzoek, meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Politieonderzoek leidt naar cocaïnewasserij

Op basis van informatie uit een politieonderzoek is de Dienst Speciale Interventies (DSI) van de Landelijke Eenheid omstreeks 02:00 uur het pand binnengetreden. In het woonhuis voor de schuur zijn twee personen aangehouden. Een 32-jarige man uit de gemeente Oldambt en een 24-jarige vrouw uit Scheemda.

Cocaïnewasserij

In de schuur treft de politie een in werking zijnde cocaïnewasserij aan. In de ruimte worden allerlei middelen gevonden die worden gebruikt om cocaïne uit goederen te wassen. Om cocaïne aan de grens moeilijk traceerbaar te maken, wordt de drugs door criminelen meestal in gangbare stoffen of materialen verwerkt. Denk hierbij aan bijvoorbeeld shampoo of kleding. In een wasserij wordt cocaïne uit deze materialen onttrokken. Dit is een gevaarlijk proces waarbij chemicaliën worden gebruikt.

De specialisten van Landelijk Faciliteit Ontmantelen (LFO) en de Forensische Opsporing (FO) zijn zondag aanwezig in het pand om het chemische proces uiterst voorzichtig stoppen en het materiaal af te voeren. Er zijn ook voertuigen in beslag genomen voor onderzoek. Uit het onderzoek moet blijken om hoeveel drugs het gaat. Dat onderzoek zal nog enige tijd duren. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.