BOURTANGE - In een drugsonderzoek hebben politie en Openbaar Ministerie Noord-Nederland op maandag 14 juni drie personen aangehouden in het Groningse Bourtange. Het gaat om twee mannen en een vrouw.


Onderzoek

De aanhoudingen zijn het resultaat van werk van het basisteam Ommelanden-Oost. Het onderzoek wordt in samenwerking met het interventieteam Newton van Politie Noord-Nederland verricht. Bij de aanhouding werden in verborgen ruimtes van twee auto’s harddrugs en geld aangetroffen: 30 kilo cocaïne en 250.000 euro aan contant geld.

Verdachten

De verdachten zijn door het arrestatieteam aangehouden. Het gaat om een 36-jarige man uit Haarlem, een 30-jarige man uit Duitsland en een 45-jarige vrouw uit Rotterdam.

Gevangenhouding

Ze zijn 21 juni voorgeleid aan de rechter-commissaris van de rechtbank Noord-Nederland en in zitten inmiddels in de negentig dagen gevangenhoudingstermijn. De verdenking luidt uitvoer van drugs in vereniging, vervoer/aanwezig hebben van drugs in vereniging en de derde betrokkene wordt verdacht van uitvoer in vereniging en poging tot het aanwezig hebben van drugs en witwassen.