GRONINGEN - Zijn portemonnee met daarin onder andere een groot geldbedrag, meerdere belangrijke pasjes en zijn rijbewijs is hij kwijt. Een 20-jarige man werd dinsdagmiddag 17 augustus slachtoffer van een straatroof. Dit gebeurde tussen 17:30 en 17:45 uur aan de Gezellelaan in Groningen. De man werd aangesproken door een vrouw. Zij bedreigde hem met een mes en dwong hem zijn portemonnee aan haar te geven. De politie doet onderzoek en zoekt getuigen en camerabeelden van deze straatroof.

De man fietste op de Gezellelaan. Vanuit de richting van de Elsschotlaan kwam een vrouw aanrijden op een mat grijze/zilverkleurige scooter. Ze vroeg hem in gebrekkig Engels de weg en vroeg daarbij om een klein geldbedrag. Toen de man zijn portemonnee pakte dreigde zij ineens met een mes. Ze dwong de man zijn portemonnee af te staan. Dit deed de man. De vrouw stapte daarna op de scooter en reed weer weg richting de Bordewijklaan. Het slachtoffer belde daarop de politie. Hij heeft aangifte gedaan.

Signalement
De omschrijving van de verdachte:
- Vrouw
- Ongeveer 40 jaar
- Ongeveer 1.77 meter lang
- Blanke huidskleur
- Onverzorgd uiterlijk
- Sproeten op handen
- Lichtgrijs vest met capuchon
- Wit T-shirt
- Grijze joggingsbroek
- Witte sneakers met zwarte accenten

Iets gezien? Neem contact op!
De politie doet onderzoek naar deze straatroof en wil graag in contact komen met getuigen. Hebt u informatie over deze straatroof? Hebt u misschien iets gezien of gehoord dat hiermee te maken kan hebben? Herkent u de verdachte aan de hand van het signalement? Of misschien zegt de combinatie tussen het signalement en de mat grijze/zilverkleurige scooter u iets? Geef uw informatie dan door via het telefoonnummer 0900-8844. Dit kan ook via Meld Misdaad Anoniem (M) 0800-7000.