GRONINGEN - Bijna 24 jaar geleden werd Els Slurink in haar woning in Groningen om het leven gebracht. Ondanks intensief politieonderzoek is tot op de dag van vandaag niemand aangehouden. Een groot communicatieoffensief moet alsnog duidelijkheid brengen voor de nabestaanden, die al zoveel jaar in onzekerheid leven. Een reconstructie van Els Slurinks laatste uren in Opsporing Verzocht moet daarbij helpen.

‘Wie bracht Els Slurink om het leven?’ Op bijna honderd locaties in de stad Groningen vraagt de politie tips in het onderzoek naar de dood van de 33-jarige psychologe, nu bijna 24 jaar geleden. Het communicatieoffensief is het eerste in een nieuwe landelijke aanpak van cold cases, met als motto ‘Het is nooit te laat om te praten’.Els Slurink werd in de nacht van 20 op 21 maart 1997 om het leven gebracht in haar woning in Groningen. Ze overleed als gevolg van een steekwond, recht in haar hart. De afgelopen 24 jaar probeerde de politie meermaals de zaak op te lossen. Tot op de dag van vandaag is niemand aangehouden. Nog altijd is onduidelijk wat zich precies heeft afgespeeld in die laatste momenten van het leven van het slachtoffer.

Nooit te laat
Het is nooit te laat om te praten, benadrukken de rechercheurs. De nabestaanden van Els Slurink hopen nog elke dag op antwoorden. Voor hen is het is onverteerbaar dat zij niet weten wie Els om het leven bracht en waarom. Er is de politie alles aan gelegen de familie eindelijk duidelijkheid te kunnen geven. En uiteraard de persoon op te sporen die dit heeft gedaan.