GRONINGEN - Een bejaarde man werd op maandag 6 september 2021 het slachtoffer van bankhelpdeskfraude. Die middag rond 13.30 uur hebben twee mannen bij de man aangebeld en zich naar binnen gepraat. Zij deden zich voor als bankmedewerkers die een computerprobleem kwamen verhelpen. Na een tijdje vertrokken ze vanuit de woning aan het Ebbingekwartier in Groningen met een aantal bankpassen. In de dagen erna is er meerdere malen gepind en is er een aanzienlijk bedrag van de rekening gehaald.


Beelden verdachte

De politie is direct een onderzoek gestart. Er zijn camerabeelden bekeken en er is buurtonderzoek gedaan. Dit heeft nog niet geleid tot de aanhouding van verdachten. De politie brengt daarom nu beelden naar buiten van een van de pintransacties aan de Eikenlaan.

Signalement

De man op de afbeelding is vermoedelijk tussen de 25-35 en droeg een donkerblauwe hoodie van het merk Wrong Friends, een spijkerbroek en zwarte schoenen met een witte zool. Ook droeg hij een wit gezichtsmasker.

Herkent u deze persoon? Of weet u meer over dit geval van bankhelpdeskfraude op maandag 6 september? Neem dan contact op met de politie via de opsporingstiplijn via 0800 - 6070. Wilt u anoniem blijven? Bel dan Meld Misdaad Anoniem via 0800 -7000