GRONINGEN - In Groningen werd op zaterdagochtend 22 juli om 06.00 een man op het Museumeiland zwaar mishandeld. We zijn op zoek naar deze verdachte en vragen daarbij jouw hulp. Herken je deze man? Tip ons!


Als drie vrienden op zaterdagochtend 22 juli na een uitgaansnacht in Groningen rond 06:00 uur over de H.N.Werkmanbrug en het Museumeiland teruglopen naar het station, worden zij ingehaald door een groep van zeven mannen. Er ontstaat een discussie en de sfeer wordt snel dreigend. Dan springt één van de mannen plotseling naar voren start een gevecht, gevolgd door een zware mishandeling.

Beelden

Op camerabeelden is de mishandeling duidelijk vastgelegd. In een plotselinge geweldsexplosie zien we de verdachte naar voren springen en uithalen richting het slachtoffer. Na een aantal klappen valt het slachtoffer op de grond. Even lijkt daarmee de vechtpartij voorbij, maar de verdachte blijft agressief en slaat even later het slachtoffer opnieuw naar de grond. Daarna blijft de man op hem inslaan, waarbij het slachtoffer ernstig gewond raakt. Pas na lange tijd komen anderen uit de groep tussenbeide en zien we dat de verdachte met twee anderen zijn weg richting het station vervolgt.

Signalement

De verdachte heeft een lichte huidskleur en donkerblond haar. Op het moment van de mishandeling droeg hij een zwarte jas, vermoedelijk van het merk The North Face, een blauwe spijkerbroek en witte sneakers.

Contact

We zijn op zoek naar de verdachte man op de beelden en vragen daarbij om jouw hulp. Herken je de man op de beelden? Of weet je meer over deze groep jonge mannen die op 22 juli tot laat in de nacht in Groningen was? Misschien wel omdat je er zelf bij was? Of omdat je mensen in je omgeving er over hebt horen praten? Neem dan contact op met de Opsporingstiplijn van de politie via 0800-6070. Tips doorgeven kan ook anoniem via 0800-7000.