GRONINGEN - De politie heeft op dinsdag 20 februari een 18-jarige man uit Amsterdam aangehouden in het onderzoek naar een reeks geweldsincidenten in Winschoten, Oude Pekela en Groningen.


Het onderzoek naar de verschillende incidenten, waaronder meerdere explosies, is al geruime tijd gaande. Dat grotere onderzoek leidde dinsdagochtend naar de 18-jarige Amsterdammer, die in zijn woonplaats is aangehouden. De verdachte zit vast en hij zal zo snel als mogelijk worden verhoord. Hij zit in beperkingen en dat houdt in dat politie en OM nu niet verder op zijn zaak in kunnen gaan.

Onderzoek gaat verder
Het onderzoek naar de verschillende geweldsincidenten gaat verder. Eerder zijn tien aanhoudingen verricht. We sluiten niet uit dat in het onderzoek meer aanhoudingen gaan volgen. Het onderzoeksteam blijft ook op zoek naar tips en informatie, die van waarde kunnen zijn in het onderzoek naar de verschillende incidenten in de provincie Groningen.

Tips en informatie
Heb je tips over de explosies in Winschoten, Groningen en Oude Pekela? Of heb je andere informatie of camerabeelden die ons kunnen helpen in ons onderzoek naar de geweldsincidenten? Bel met de Opsporingstiplijn op 0800-6070 of deel je informatie via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000). Je kunt met informatie ook terecht bij het Team Criminele Inlichtingen. Dat team is getraind in het vertrouwelijk en in het geheim inwinnen van informatie van tipgevers die beschermd moeten worden. U kunt uw informatie veilig en afgeschermd bij hen kwijt via 088 - 6617734.