GRONINGEN - De politie heeft maandagmiddag een 35-jarige man uit Groningen aangehouden op een terrein aan de Groningerweg in Groningen. Hier troffen we na een anonieme melding bij Meld Misdaad Anoniem een in werking zijnde hennepkwekerij aan. De politie doet nader onderzoek en sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Het gaat om een grote kwekerij, in de loods troffen we zo’n 3600 stekjes en ruim 150 moederplanten aan. Ook werd een grote hoeveelheid met vermoedelijk hennepresten aangetroffen. Daarnaast werden diverse hulpmiddelen aangetroffen die bij een hennepkwekerij worden gebruikt zoals kweeklampen en droognetten. De hennepkwekerij is inmiddels geruimd. Kort daarna kon een verdachte worden aangehouden. Tijdens de zoeking werd vervolgens ook nog een op een echt gelijkend nepvuurwapen aangetroffen. Dit soort nepvuurwapens kunnen erg gevaarlijk zijn.

Ondermijning
Samen met lokale, regionale en internationale partners draagt de politie bij aan de bestrijding van ondermijning. We doen onderzoek naar criminele activiteiten en personen die daarbij betrokken zijn. We proberen het OM voldoende bewijs aan te leveren om criminelen succesvol te vervolgen en crimineel vermogen af te pakken. We verstoren criminele bedrijfsprocessen en delen informatie met collega’s en partners. In deze zaak is er een Audi in beslag genomen.

Meldingen
De politie is deze hennepkwekerij op het spoor gekomen dankzij een tip. Dat laat wederom zien dat meldingen en tips van burgers onmisbaar zijn bij de aanpak van criminaliteit. Die informatie kan de start van een onderzoek zijn, maar ook het ontbrekende puzzelstukje waarmee een zaak kan worden opgelost. Regelmatig worden verdachten aangehouden opgerold dankzij meldingen van alerte burgers. Heb je vermoedens dat iets niet klopt bij jou in de buurt? Of concrete signalen die wijzen op criminaliteit? Meld ze bij de politie via 0900 - 8844. Liever anoniem melden? Dat kan via Meld Misdaad Anoniem, bel dan 0800 - 7000.