GRONINGEN - Enige tijd geleden kreeg de politie zicht op een tweetal verdachten die zich bezig zouden houden met de in- en de verkoop van harddrugs in vooral de noordelijke wijken van de stad Groningen. Op basis van deze informatie startte team Groningen-Noord een opsporingsonderzoek gericht op het misdrijf witwassen. ‘Witwassen’ is er voor zorgen, dat illegaal geld kan worden uitgegeven, zonder dat je nog kunt achterhalen dat het geld door criminaliteit is verkregen.


Op 19 april 2021 doorzocht men in dit onderzoek twee woningen in de stad Groningen. Daarbij nam men ruim twee kilo harddrugs (cocaïne en heroïne) in beslag, en ook dure goederen zoals een personenauto, merkkleding, geld en sieraden. Tijdens een van deze woningonderzoeken hield men een 42-jarige man uit Groningen en een 37-jarige vrouw uit Rotterdam aan. Deze verdachten zitten inmiddels in voorlopige hechtenis.

Maandag 10 mei werd er nog een 45-jarige man uit Groningen in deze zaak aangehouden op verdenking van witwassen en drugshandel. Bij deze verdachte werd ook 1 kilo harddrugs in beslag genomen. Deze verdachte zal worden geleid voor de Rechter-Commissaris. Het onderzoek is nog in volle gang.