GRONINGEN - De politie heeft woensdag 12 augustus op de A7 bij Groningen een 24-jarige inwoner uit Hoogezand aangehouden voor onder andere rijden onder invloed en het plegen van verzet tegen de politie.


Omstreeks 14.00 uur zag een medewerker van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid op de A7 voor zich plotseling allerlei remlichten branden. Vervolgens zag hij dat een personenauto allerlei gevaarlijke manoeuvres uitvoerde waardoor andere weggebruikers gedwongen werden uit te wijken of plotseling te remmen om een aanrijding te voorkomen. De betreffende auto vloog van links naar rechts over de weg en haalde diverse auto’s in via de vluchtstrook. Hij raakte hier en daar zelfs de vangrail en de agent dacht dat hij ook een aanrijding veroorzaakte.

Bijten
Gezien de gevaarlijke situatie besloot de agent, die alleen in een onopvallende auto reed, in te grijpen en de kamikazepiloot tegen de vangrail klem te rijden. Dat lukte, maar toen de agent bij de bestuurder kwam bleek deze totaal niet aanspreekbaar. De man was door het dolle heen, zwaaide met zijn armen en had het schuim op de mond staan. Het was lastig voor de agent om de bestuurder onder controle te krijgen en tegelijkertijd om assistentie van collega’s te vragen. De bestuurder probeerde de agent zelfs te bijten. Gelukkig schoten twee automobilisten die hun auto aan de kant gezet hadden, te hulp. Met vereende krachten lukte het de man onder controle te krijgen.

Bloedmonster
Nadat de bestuurder uiteindelijk onder controle was gebracht werd hij aangehouden en even later door een ambulance ter controle naar het ziekenhuis gebracht. Daar is ook een bloedmonster genomen omdat de man uit Hoogezand vermoedelijk onder invloed van drank en/of verdovende middelen was. Na de controle in het ziekenhuis is hij op het politiebureau gehoord en weer op vrije voeten gesteld. Zijn rijbewijs is ingevorderd en er wordt proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed, verkeersgevaarlijk rijgedrag en het plegen van verzet tegen een politieambtenaar.

Op de auto van de verdachte zijn laksporen van een andere auto aangetroffen en even later meldde zich bij de politie de bestuurder van een auto die door de verdachte was aangereden. Omdat de bestuurder inderdaad een andere auto had aangereden en daarbij schade heeft veroorzaakt wordt ook het verlaten van een plaats ongeval ten laste gelegd.

Dankbaar voor hulp
De agent is de twee automobilisten uiterst dankbaar voor de door hun geboden hulp. Het was voor hem alleen moeilijk de man onder controle te brengen. De naam van één van hen is bij de agent bekend en hij zal hem nog persoonlijk bedanken. Hij hoopt dat hij dat ook nog kan doen bij de andere automobilist.