GRONINGEN - Een 45-jarige man uit Groningen is dinsdagavond rond 20.30 uur gewond geraakt bij een schietincident in de Huygensstraat in Groningen.

Het slachtoffer bevond zich in zijn woning toen er werd aangebeld. Hij liep vervolgens naar het balkon om te zien wie voor de deur stond. Buiten voor het portiek zag hij, een voor hem onbekende man, staan. Hierop werd de 45-jarige beschoten. Hij raakte daarbij gewond aan zijn hand.

Onderzoek

Het slachtoffer werd voor verdere medische behandeling naar het ziekenhuis gebracht. De politie stelde direct een onderzoek in naar de toedracht van het schietincident. Ter plekke hebben rechercheurs van de forensische opsporing sporenonderzoek verricht. Ook zijn enkele getuigen gehoord. Ten slotte is een Burgernetmelding verstuurd om zo veel mogelijk waarnemingen te krijgen van mensen die in de buurt van de Huygensstraat wonen. Dat heeft helaas nog niet geleid tot de aanhouding van een verdachte.

Het slachtoffer is kort gehoord. Van hem zal zo spoedig mogelijk aangifte worden opgenomen. Over de toedracht van het schietincident kan in deze fase van het onderzoek nog niet meer gezegd worden.

Getuigenoproep
De verdachte voldoet aan het volgende signalement: een blanke kale man van ongeveer 1.85 meter lang. Hij droeg een bomberjack, vermoedelijk blauw van kleur. Mogelijk is de verdachte weggefietst in de richting van het Hoornsediep. Heeft u rond 20.30 uur iets gezien in de Huygensstraat en omgeving? Of heeft u andere informatie over het schietincident? Getuigen kunnen met hun informatie bellen naar 0900-8844! Ook willen wij graag over beeldmateriaal beschikken. Heeft u een camera die beelden maakt van de omgeving Huygensstraat en Hoornsediep? Dan willen we uiteraard graag over deze beelden beschikken. U kunt uw beeldmateriaal uploaden via politie.nl.