GRONINGEN - Woensdag 5 juni vond de officiële opening plaats van het nieuwe politiebureau voor het Basisteam Groningen-Noord aan de Eenrumermaar 2 in Groningen.

Het bureau is sinds maandag 3 juni officieel in gebruik en gisteren vond de ceremoniële opening plaats. Teamchef Sipke Land vertelde over de totstandkoming van de inrichting van het nieuwe onderkomen. Hierbij zijn de wensen van de collega’s die hun intrek nemen in het nieuwe bureau als uitgangspunt meegenomen. Burgemeester Koen Schuiling zorgde daarna voor de ceremoniële opening door de deur open te breken.

Digitale ontwikkeling

Centraal thema in het nieuwe bureau is digitale ontwikkeling. Er wordt ingezet op digitaal buurtonderzoek, er is een digitaal spreekuur en er is een digitale intakebalie waar u aangifte kunt doen. Het bureau heeft parkeergelegenheid en is goed bereikbaar per fiets of moet het openbaar vervoer (bushalte Eenrumermaar stopt vlakbij).

Afscheid andere locaties

Het nieuwe bureau betekent dat er afscheid is genomen van de bureaus aan de Parkallee en aan de Korreweg. De verhuizing heeft geen gevolgen voor de hoeveelheid politiemensen op straat of voor de aanwezigheid van uw wijkagent; hij of zij blijft in de buurt.

Aangifte doen


Wist u dat u in veel gevallen heel eenvoudig vanuit huis digitaal aangifte kunt doen? Op www.politie.nl/aangifte leest u daar meer over. Een aangifte inplannen kan bij de collega’s van ons servicecentrum, via 0900-8844. Zij staan ook 24/7 klaar voor andere vragen en meldingen die geen spoed hebben. In geval van nood, gevaar of heterdaad belt u altijd 112!

Op de hoogte blijven van de activiteiten van het basisteam? Ze zijn te volgen via Facebook en Instagram (Politie Groningen-Noord).