GRONINGEN - Zondagmiddag 25 juni kreeg de meldkamer meerdere telefoontjes van bewoners uit Groningen en Hoogkerk. Zij ervaarden veel overlast van scooterrijders die door de stad reden via onder andere Westpoort, het Zerniketerrein en De Hoogte. Ze veroorzaakten geluidsoverlast en zorgden voor gevaarlijke verkeerssituaties door te hard en roekeloos te rijden.


Het is verschillende politie-eenheden met ondersteuning van de Koninklijke Marechaussee gelukt de meeting te stoppen. In totaal zijn er meer dan 100 voertuigen en personen gecontroleerd en de gegevens vastgelegd. Ook zijn er verschillende boetes uitgedeeld. De deelnemers overtraden het samenscholingsverbod en begingen verschillende verkeersovertredingen. Ze reden onder andere te snel en in sommige gevallen zonder helm.

In totaal hebben we 53 overtredingen geregistreerd. Daarnaast waren er problemen met een aantal van de aanwezige de voertuigen, zoals het ontbreken van verlichting, kentekenplaten of te gladde banden. Om die reden zijn drie voertuigen in beslag genomen.