GRONINGEN - In een woning aan de Sweelincklaan in Groningen heeft donderdagavond 20 oktober 2022 rond 20:50 uur een steekincident plaatsgevonden. Hierbij is een persoon ernstig gewond geraakt. De politie doet onderzoek en is op zoek naar twee verdachten. Op 10 januari 2023 is één van de verdachten aangehouden.


Update 18 januari

Op dinsdag 10 januari heeft de politie een 19-jarige man uit Groningen aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij het steekincident aan de Sweelincklaan en zijn rol wordt onderzocht. Het onderzoek naar de tweede verdachte gaat door. Wellicht heeft u nog informatie die ons bij het onderzoek kan helpen of heeft u zelfs de mogelijke verdachte de afgelopen periode horen vertellen over het steekincident, wij horen het dan heel graag. Neem contact met ons op via 0900 – 88 44. U kunt ook altijd informatie anoniem delen via Meld Misdaad Anoniem 0800 – 7000.

----------------------------------

Bericht 21-10-2022

Steekwond na beroving

Verdachten en slachtoffer, een 39-jarige man uit Groningen, hadden op betreffende donderdagavond bij het slachtoffer thuis een afspraak over een gemaakte deal via een verhandelsite. Bij de woning aangekomen werd het slachtoffer met een mes gestoken en van het artikel beroofd. Hij is met een steekwond in zijn bovenlijf naar het ziekenhuis gebracht. De verdachten zijn met een scooter weggevlucht. Wij zijn naar hen op zoek.

Signalement

Uit getuigenverklaring hebben we het signalement van de twee voortvluchtige verdachten kunnen opstellen. Verdachte één is man met licht getinte huidskleur en een rode jas. Verdachte twee is een man met licht getinte huidskleur, hij droeg een jas met lichte strepen.

Onderzoek

We zijn direct met een sporenonderzoek gestart en hebben beelden veiliggesteld. Daarnaast starten we een buurtonderzoek. Alle informatie rondom dit incident kan ons onderzoek helpen. Hebt u iets gezien of gehoord in de omgeving van de Sweelincklaan? Misschien hebt u camerabeelden uit de omgeving rondom het tijdstip van het incident. Die ontvangen we graag. U kunt ze uploaden via onderstaand tipformulier onder vermelding van zaaknummer: 2022277297 Ook andere informatie die u misschien hebt die van belang kan zijn voor het onderzoek kunt u aan ons doorgeven. Dat kan via het telefoonnummer 0900 – 8844 of als u liever anoniem blijft via 0800-7000.