HOOGEZAND - Een 72-jarige man uit Hoogezand raakte woensdagavond 8 december rond 21.00 uur gewond bij een woningoverval. Twee mannen, waarvan één in mogelijk een Post NL-jas, belden bij hem in de Barentszstraat aan en drongen de woning binnen. Heeft u iets gezien of weet u iets dat mogelijk hiermee te maken heeft? Neem dan contact op met de politie.

Het slachtoffer liep een hoofdwond op toen twee mannen bij zijn woning probeerden binnen te dringen. Ze sloegen hem met een hard voorwerp in zijn gezicht. Zijn verwondingen zijn bij de huisartsenpost verzorgd. De verdachten vertrokken in een auto in oostelijke richting, vermoedelijk in de richting van de Van Neckstraat en de brandweerkazerne. Het betrof een kleine zwarte auto.

Politie start onderzoek
De politie startte direct een onderzoek. Er werd onder andere een speurhond ingezet. De meldkamer verstuurde direct een Burgernet-melding. We doen onderzoek naar de mogelijke buit. De twee mannen die de woning binnendrongen, droegen donkere kleding en bivakmutsen. Opvallend is dat één van hen een Post NL-jas droeg of iets wat daar sterk op leek. Over het signalement van de twee verdachten is verder nog weinig bekend. Wel zou één van de mannen wat forser zijn.

Deel informatie en beelden
Heeft u woensdagavond 8 december rond 21.00 uur iets gezien in of rondom woning in de Barentszstraat in Hoogezand? Of heeft u bijvoorbeeld beelden van een deurbelcamera waar u de verdachten mogelijk op ziet? Of misschien heeft u iets gehoord dat mogelijk in verband kan staan met deze woningoverval? Neemt u dan contact op met de politie via 0900-8844. Liever anoniem? Dan kunt u via www.meldmisdaadanoniem.nl en 0800-7000 uw informatie doorgeven.