LEEK - Op donderdagmiddag vindt er in Leek een overval plaats op een winkel. De verdachte weet te ontkomen. De politie doet onderzoek en is op zoek naar meer informatie.


Rond 15.00 uur krijgt de politie donderdagmiddag 11 mei melding van een overval aan de Bosweg in Leek. Kort daarvoor worden twee medewerkers van de winkel met een wapen bedreigd. Er raakt gelukkig niemand gewond.

Verdachte ontkomen
Meerdere eenheden van de politie komen ter plaatse en ook de Dienst Speciale Interventies (DSI) wordt ingeschakeld. Volgens een aantal getuigen is de verdachte op de fiets gevlucht richting de Nienoordshaven. Er wordt gezocht naar de verdachte in de omgeving, onder andere met politiehonden, maar de man wordt niet meer aangetroffen.

Signalement
De politie start een onderzoek naar de overval en spreekt donderdagmiddag met meerdere getuigen. Ook wordt er gekeken naar camerabeelden in de nabije omgeving. Via Burgernet is het signalement verspreid.

Het gaat om een man van ongeveer 18 jaar. Hij is 1.70 à 1.80 meter lang en heeft een normaal postuur. Hij droeg ten tijde van de overval een zwarte broek, zwarte schoenen, een zwarte jas met de capuchon over zijn hoofd. De jas is zeer waarschijnlijk van het merk Parajumper. De man droeg een stoffen masker voor zijn gezicht, het is dan ook nog niet duidelijk wat voor huidskleur de man heeft. Ook droeg hij zwarte handschoenen van het merk Nike. De man is weggefietst op een zwarte fiets met rode letters van het merk Stella.

Heeft u informatie?
De politie is op zoek naar meer informatie dat kan helpen in het onderzoek. Beschikt u over camerabeelden waar de verdachte (mogelijk) op staat? Woont u in de omgeving en heeft u de vluchtende verdachte misschien gezien? Of heeft u toevallig uw auto ten tijde van de overval aan de Bosweg (of in de buurt) geparkeerd en beschikt u over dashcam-beelden? Laat het ons weten! Neem contact op via 0900 – 88 44 of deel uw informatie via het meldformulier op onze website. U kunt ook altijd anoniem informatie delen via 0800 – 7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl