EELDERWOLDE - De politie kreeg afgelopen nacht rond 1.00 uur melding van een gewapende beroving bij een horecagelegenheid aan de Oriëntatielaan in Eelderwolde. Eenmaal ter plaatse bleek al snel dat er zeer vermoedelijk sprake was van een poging overval op de horecagelegenheid.

Agenten kregen in eerste instantie zaterdag- op zondagnacht 13 april melding van een beroving nabij de horecagelegenheid. Twee mannen zouden een jongen bedreigd hebben met een mes en vervolgens zijn fiets hebben gestolen. Eenmaal ter plaatse en met de betrokkenen gesproken te hebben bleek er zeer vermoedelijk ook sprake te zijn van een poging overval op de horecagelegenheid.

Poging overval en beroving fiets
Eén van de twee mannen zou via een raam naar binnen zijn gegaan en een geldbedrag hebben geëist. Dankzij alert optreden van het personeel is het niet gelukt om iets buit te maken en zijn de verdachten vertrokken. Tijdens hun vlucht hebben ze, buiten bij de horecagelegenheid, een persoon beroofd van zijn fiets. Het gaat om een zwarte, elektrische damesfiets van het merk Pegasus. Vervolgens zijn de twee verdachten er samen op deze fiets vandoor gegaan.

Onderzoek
De politie is een onderzoek gestart. Er is gesproken met meerdere betrokkenen en ook zijn camerabeelden bekeken. We komen heel graag in contact met mensen die mogelijk meer weten over deze poging overval, iets gezien hebben wat er mee te maken kan hebben of iets weten over deze twee verdachten.

Weet u meer?
Het gaat om twee mannelijke verdachten die in het zwart gekleed waren. Eén van het droeg een helm. Opvallend is dat de verdachten zichzelf grotendeels hadden bedekt met duct tape, mogelijk heeft iemand deze personen kort na de poging overval nog gezien.

Bent u getuige geweest van de poging overval en heeft u nog niet met ons gesproken? Of heeft u de verdachten mogelijk gezien kort na het incident? Kent u iemand die sinds vannacht ineens in het bezit is van een dergelijke fiets? Of woont u in de nabije omgeving en bent u in het bezit van camerabeelden waar de verdachten mogelijk op staan?

Neem dan contact met ons op via 0900 – 88 44 of bel anoniem 0800 – 7000. U kunt uw informatie ook via onderstaand tipformulier met ons delen.