GRONINGEN - De politie is op zoek naar getuigen van een beroving op de Friesestraatweg in Groningen, ter hoogte van de Van Goghstraat. Daarbij is de bestuurder van een auto bedreigd met een wapen. Drie mannen zijn er daarna vandoor gegaan. De roofoverval vond plaats op zondag 17 juli rond 00:35 uur. Niemand raakte gewond.

Omgeving Van Goghstraat / Friesestraatweg

De bestuurder van de auto had even voor het incident drie mannen opgepikt op de Van Goghstraat. Vrijwel meteen nadat de bestuurder wegreed, zou hij met een vuurwapen, of daarop gelijkend voorwerp, zijn bedreigd. De man moest meerdere goederen afgeven. De drie inzittenden zijn er daarna met een buit vandoor gegaan in onbekende richting. Het zou gaan om drie mannen, mogelijk jongeren, met een donkere, danwel getinte huidskleur. Ze droegen allemaal donkere kleding. De politie is naar hen op zoek.

Politie doet onderzoek

De politie is begonnen met een onderzoek. Zo is er een sporenonderzoek verricht en voeren agenten vandaag een buurtonderzoek uit. Ook kijken we of we camerabeelden kunnen veiligstellen. De politie is daarnaast op zoek naar mogelijke getuigen van deze roofoverval. We weten dus dat de drie verdachten op de Van Goghstraat zijn opgepikt en dat even verderop na de overval weer zijn weggerend. Woont u in de omgeving en heeft u tussen 00:15 uur en 00:50 uur iets verdachts gezien of gehoord? Neem dan contact met ons op.

Camerabeelden

Daarnaast is de politie op zoek naar beelden van bijvoorbeeld een deurbelcamera of een dashcam uit de omgeving van de kruising van de Van Goghstraat met de Friesestraatweg. Woont u in de omgeving en heeft u mogelijk beelden waarop iets te zien is? Het gaat dan niet alleen om beelden van de overval. Mogelijk ziet u op de beelden één of meerdere verdachten lopen. Die beelden kunnen ook bruikbaar zijn voor ons onderzoek. Bekijk ook dit kaartje, waarmee we duidelijk willen maken van wie we hopen dat diegene wil kijken of er camerabeelden zijn. Tips of informatieHeeft u tips, beelden of andere informatie die belangrijk kan zijn voor ons onderzoek? Bel de politie dan op 0900-8844 of deel je informatie anoniem via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.