DELFZIJL - De politie kreeg gisteravond rond 20.15 uur melding van een schietincident aan de Wendakker in Delfzijl. Meerdere eenheden gingen met spoed ter plaatse. De politie is op zoek naar getuigen die iets gezien hebben van het schietincident.


Onderzoek
Op dit moment lijkt het er op dat er meerdere keren is geschoten. Bij het incident raakten twee personen gewond. Het gaat om 32-jarige man en 39-jarige man. Toen agenten aan kwamen bij de Wendakker waren de slachtoffers aanspreekbaar. Zij zijn door de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Direct na het schietincident is een uitgebreid rechercheonderzoek gestart. Specialisten van de forensische opsporing hebben diverse sporen veiliggesteld, er is gesproken met de slachtoffers en getuigen en agenten hebben een buurtonderzoek gedaan.

Weet u meer?
De recherche is op zoek naar de verdachte(n). Heeft u het schietincident gezien, maar heeft u nog niet met ons gesproken? Neem dan alstublieft contact met ons op. Dit kan via 0900-8844, maar is ook altijd anoniem mogelijk via 0800-7000 of via het online meldformulier. Op dit moment is het nog niet duidelijk wat de aanleiding is geweest van het schietincident. Heeft u daar mogelijk informatie over? Heeft u iemand iets horen zeggen over het schietincident of zijn u andere zaken opgevallen die hier mogelijk mee verband houden? Neem ook dan contact met ons op.

Beelden
In het buurtonderzoek is gevraagd naar beschikbare camerabeelden. Mogelijk zijn er toch nog mensen die wij niet gesproken hebben die wel over beelden beschikken. Naast reguliere camerabeelden of beelden die via een deurbel zijn gemaakt, kunnen dashcam-beelden van een auto ook erg helpen in het onderzoek. Beschikt u over beelden waar mogelijk iets op te zien is van het incident of verdachte(n)? Stel de beelden dan veilig en neem contact met ons op.