ZEVENHUIZEN - Zaterdagavond 12 augustus wil een agent in Leek een scooter met daarop twee personen controleren. Zij negeren het stopteken en gaan er op hun scooter vandoor. Er ontstaat een achtervolging waarbij bijna een agent wordt geraakt. Nabij Zevenhuizen komen de personen met hun scooter ten val waarna zij direct kunnen worden aangehouden.


Omstreeks 23:30 uur ziet een agent een scooter rijden met daarop een man en een vrouw. Het valt hem op dat de vrouw een buitenboordmotor in haar handen heeft en hij wil de scooterbestuurder en zijn passagier controleren. De personen geven geen gehoor aan het stopteken en er ontstaat een achtervolging.

Even verderop, op de Roomsterweg richting Zevenhuizen, krijgt de scooterbestuurder een tweede stopteken van één van de agenten die op de melding van de achtervolging af is gekomen. De bestuurder rijdt de agent tegemoet, rijdt door en de agent kan nog maar net wegkomen om zo een aanrijding tussen hem en de scooter te voorkomen. De scooterbestuurder probeert nog steeds weg te komen, stuurt vlak langs een dienstauto die daar de weg blokkeert en raakt deze. De scooter raakt hierdoor uit balans en komt ten val. Hierop kunnen de verdachten worden aangehouden. Het gaat om een 47-jarige man uit Drachten en een 24-jarige vrouw uit Leeuwarden. Zij zijn overgebracht naar het cellencomplex in Groningen om daar te worden verhoord.