MARUM - De politie hield maandag 5 december twee mannen aan die verdacht worden van bankhelpdeskfraude in Marum. In de gemeente Westerkwartier zien we in de afgelopen periode een stijging van het aantal aangiften. Zo kreeg de politie in de eerste week van december alleen al 15 aangiften van bankhelpdeskfraude binnen. Het fenomeen doet zich voor in de hele gemeente, maar concentreert zich momenteel op Marum, Tolbert en Grootegast.


Naar aanleiding van een aangifte van bankhelpdeskfraude op 29 november in Tolbert, was het signalement van deze twee verdachten bij de politie bekend. Op maandag 5 december werden zij op straat herkend en konden zij na verder onderzoek aangehouden worden. Het gaat om mannen van 20 en 21 jaar uit Hoorn en Den Helder. Zij zijn inmiddels verhoord en tegen hen is proces-verbaal opgemaakt. Zij zullen zich later voor de rechter moeten verantwoorden.

Onderzoek gaat door

De politie heeft de stijging van het aantal gevallen van bankhelpdeskfraude in onderzoek. Harry Musch, teamchef van politie Westerkwartier: ‘We zijn blij dat we deze twee verdachten hebben aangehouden, maar we zijn nog niet klaar. Het onderzoek naar dit fenomeen en de aangiften uit Westerkwartier gaat onverminderd door. We sluiten dan ook niet uit dat er op een later moment meer aanhoudingen volgen.’