WINSCHOTEN - De politie heeft op dinsdag 10 oktober twee mannen van 19 jaar uit Tilburg aangehouden op verdenking van het veroorzaken van een explosie in Winschoten.


De twee mannen worden verdacht van het veroorzaken van een explosie op 16 september bij een bedrijfspand in de Langestraat in Winschoten. Van die explosie deelde de politie eerder al beelden. Daarop was een tas te zien, die even daarvoor door een verdachte was neergezet. Bij de explosie raakte het pand zwaar beschadigd. Niemand raakte gewond.

Zoekingen
Na de aanhouding van de twee 19-jarige mannen uit Tilburg zijn op verschillende locaties in hun woonplaats zoekingen geweest. Het onderzoek naar de explosie op 16 september in de Langestraat gaat verder. We sluiten niet uit dat er meer aanhoudingen volgen.

Andere geweldsincidenten
De twee aangehouden mannen uit Tilburg zitten in volledige beperkingen. Dat betekent dat ze alleen maar contact mogen hebben met hun advocaat en dat we als politie inhoudelijk verder ook niet op de zaak in kunnen gaan.

Team Grootschalige Opsporing
Vanaf juli hebben er een aantal geweldsincidenten plaatsgevonden in Winschoten, Oude Pekela en Groningen. Een zogeheten Team Grootschalige Opsporing onderzoekt of er een verband is tussen de verschillende geweldsincidenten. In het onderzoek houden we rekening met meerdere mogelijke scenario’s. Eén van die scenario’s is dat de verschillende incidenten onderdeel zijn van één of meer onderlinge conflicten in het criminele circuit. Het is de prioriteit van de politie om de daders op te sporen en het geweld te stoppen. Bekijk het dossier met informatie over alle incidenten via deze link.

Eerdere aanhoudingen
Eerder al hield de politie twee mannen van 58 en 21 jaar uit Winschoten aan op verdenking van betrokkenheid bij een steekincident aan de Venne en een schietincident aan de Transportbaan en Papierbaan. Voor dat schietincident werd ook een 31-jarige man uit Hoogezand aangehouden.


Tips en informatie
Heb je tips over de geweldsincidenten? Of heb je andere informatie of camerabeelden die ons kunnen helpen in ons onderzoek? Bel met de Opsporingstiplijn op 0800-6070 of deel je informatie via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000). Je kunt met informatie ook terecht bij het Team Criminele Inlichtingen. Dat team is getraind in het vertrouwelijk en in het geheim inwinnen van informatie van tipgevers die beschermd moeten worden. U kunt uw informatie veilig en afgeschermd bij hen kwijt via 088 - 6617734.