GRONINGEN - De politie heeft drie verdachten aangehouden voor betrokkenheid bij een geweldsincident in de wijk Lewenborg in de nacht van donderdag 3 op vrijdag 4 september. Hierbij kwam een 19-jarige man uit de stad Groningen om het leven. De gewonde man werd op een plein van een basisschool aan de Vaargeul gevonden door een voorbijganger. De verdachten komen allen uit de stad Groningen. Het gaat om twee 17 jarige jongemannen en een 18-jarige vrouw.


Rond 00.20 uur kreeg de politie een melding binnen dat er een gewonde man zou liggen op een schoolplein aan de Vaargeul. Hulpverlening mocht niet meer baten. De politie startte direct een grootschalig onderzoek om onder andere de toedracht van het incident en de doodsoorzaak te achterhalen. Gezien de eerste bevinden uit het onderzoek gaat de politie uit van een geweldsincident met fatale afloop. De man had een steekwond.

Basisschool gesloten
Het plein van een basisschool aan de Vaargeul en de directe omgeving werd in de nacht van donderdag op vrijdag afgesloten voor forensisch onderzoek en de basisschool bleef de hele dag gesloten. Vannacht is er voor zover dat mogelijk was een buurtonderzoek gestart en het team gaat verder met het horen van betrokkenen en getuigen. De politie heeft de familie van de overleden persoon opgevangen.

Getuigenoproep
De politie komt nog steeds graag in contact met getuigen of mensen die meer informatie hebben over deze zaak. Zij kunnen bellen via 0900-8844 of via onderstaand tipformulier. Anoniem kan er informatie gedeeld worden via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000 of via www.meldmisdaadanoniem.nl