WINSUM - Donderdagmiddag heeft de politie een verdachte na een zoekactie aan kunnen houden na meldingen van meerdere Burgernetdeelnemers. Een vrouw meldde dat ze tijdens het fietsen was lastig gevallen en daarbij betast door een jongeman op een quad. Daarna was hij verder gereden. Kort daarna werd een Burgernetmelding verspreid.

Naar aanleiding van deze melding belden meerdere deelnemers van Burgernet dat ze hem hadden zien rijden, waarbij steeds de locatie werd doorgegeven. Als gevolg daarvan konden de politie-eenheden die aan het zoeken waren, de verdachte aanhouden. Hij is naar het bureau gebracht, waar hij vandaag wordt verhoord. Van het slachtoffer is een aangifte opgenomen.

Burgernet is een middel dat ons heel goed kan helpen bij het zoeken naar verdachten. Dat blijkt bij deze zoekactie opnieuw. Wij willen mensen daarom uitnodigen om zich aan te melden bij Burgernet. Extra oren en ogen helpen ons keer op keer bij ons werk. Kijk hier voor meer informatie over Burgernet en hoe u zich hiervoor kunt aanmelden.