MIDWOLDA - Drie mannen, in de leeftijd van 21, 22 en 51 uit Midwolda, worden verdacht van het opzettelijk veroorzaken van een explosie in Midwolda tijdens oudjaarsnacht, waarbij levensgevaar te duchten is geweest. De rechter-commissaris heeft vandaag besloten de 21- en de 22-jarige verdachte voor 14 dagen langer vast te houden. De voorlopige hechtenis van de 51-jarige verdachte is onder voorwaarden geschorst. De officier heeft de beperkingen nog niet opgeheven.


De twee andere verdachten die zijn aangehouden, een vrouw en een minderjarige, zijn na verhoor heengezonden. Hun rol bij de explosie is geringer. Zij worden niet voorgeleid. Zij blijven gedurende het onderzoek wel verdachte.

Meerdere explosies hebben op oudejaarsnacht veel schade veroorzaakt aan woningen en auto’s. De officier is van mening dat er, naast andere gronden, ook zeker sprake is van een geschokte rechtsorde. “Zowel nationale als lokale media hebben hierover bericht, de schade en de impact op de bewoners van de Anna Maria Horalaan is enorm”.