OUDE PEKELA - De politie heeft dinsdagavond een partij van ongeveer 200 kilo consumentenvuurwerk in beslag genomen. Het vuurwerk lag in een schuur bij een woning in Oude Pekela.

Uit onderzoek moet blijken of er sprake was van handel in consumentenvuurwerk. Een 30-jarige verdachte uit Oude Pekela zal worden verhoord. Het in beslag genomen vuurwerk zal worden vernietigd.

Gevaar voor omgeving
Het opslaan, verhandelen en vervoeren van grote partijen vuurwerk kan leiden tot gevaarlijke situaties en grote risico’s voor de omgeving. Dat wil de politie graag voorkomen. Door het in beslag nemen kan het vuurwerk geen gevaar meer vormen of overlast veroorzaken. Heeft u het vermoeden dat iemand vuurwerk verhandelt of dat er ergens (zwaar/illegaal) vuurwerk ligt opgeslagen? Meld het aan de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Signalen kunnen zijn dat er in de buurt vaak (zwaar) vuurwerk wordt afgestoken. Ook kan het zijn dat er rond een opslagplek veel activiteit is met onbekende personen en dat er veel wordt gesjouwd met dozen.

Themapagina vuurwerk
Wilt u meer weten over vuurwerk en de jaarwisseling? Lees alle informatie op onze speciale themapagina over vuurwerk.