GRONINGEN - De politie in Groningen is op zoek naar vier verdachten die betrokken waren bij de ongeregeldheden van 21 november 2021 in Groningen op en rond de Grote Markt. Het gaat mogelijk om minderjarigen.


Vernielingen en plunderingen

Groepen jongeren trokken aan het begin van de avond de binnenstad in. In het centrum zijn verschillende vernielingen gepleegd. Meerdere winkelruiten en een bushokje werden vernield. In een winkelpand aan de Grote Markt hebben plunderingen plaatsgevonden. Om de openbare orde te herstellen is de Mobiele Eenheid (ME) ingezet.

De vier verdachten worden onder meer gezocht voor openlijk geweld, vernielingen en diefstallen in vereniging. Er werden onder andere vernielingen en plunderingen gepleegd bij een optiekzaak.

Herkenbare beelden als verdachten niet geïdentificeerd worden

Er zijn goede, scherpe beelden van diverse bewakingscamera’s beschikbaar. De politie toont in eerste instantie geblurde stilstaande beelden van deze camera’s. Als de verdachten zich niet melden of als hun identiteit niet bekend wordt door (al dan niet anonieme) tipgevers voor 2 februari 2022, worden de bewegende beelden ongeblurd en herkenbaar door de politie verspreid.


Herken je iemand (of jezelf)?

  • Herken jij jezelf op de beelden? Meld je dan.
  • Herken jij één van de verdachte(n)? Bel de gratis tiplijn 0800-6070 of vul het tipformulier in. Vermeld svp altijd het om welke verdachte(n) het gaat (zie beschrijving op de foto).
  • Blijf je liever anoniem? Bel dan 0800-7000.
  • Ook is er de afdeling Team Criminele Inlichtingen waar je jouw informatie vertrouwelijk kunt delen. Zij zijn te bereiken via 088-6617734