HOOGEZAND - De politie heeft dinsdag 30 augustus zes personen aangehouden op verdenking van onder meer seksuele uitbuiting en verboden wapenbezit. Alle verdachten komen uit Roemenië en verbleven in Hoogezand.

Agenten onderzoeken in de nacht van maandag op dinsdag omstreeks 00:30 uur een melding van een auto met twee inzittenden die al langere tijd geparkeerd staat in Delfzijl. De melder vertrouwt de situatie niet. Op de Zigzagoven treft de politie in de auto een 28-jarige man en een 20-jarige vrouw aan. Op basis van onderzoek ter plaatse en in het voertuig wordt de 28-jarige man aangehouden op verdenking van seksuele uitbuiting (een vorm van mensenhandel) en verboden wapenbezit. In het voertuig wordt ook pepperspray aangetroffen.

Onderzoek leidt naar meer verdachten
Nader onderzoek leidt naar een drietal andere verdachten (mannen van 32, 46 en 53 jaar). Zij worden aangetroffen in een voertuig nabij een tankstation aan de Europaweg in Groningen. In het voertuig worden pepperspray en een slagwapen gevonden. De drie mannen zijn eveneens aangehouden op verdenking van seksuele uitbuiting en verboden wapenbezit. In een woning aan de Meint Veningastraat in Hoogezand worden twee vrouwen van 30 en 35 aangetroffen. Ook zij zijn aangehouden.

Politieonderzoek loopt
Dinsdag is onderzoek verricht in de woning in Hoogezand. De twee auto’s zijn in beslag genomen, evenals meerdere gegevensdragers. De auto’s en gegevensdragers worden onderzocht en de verdachten worden verhoord. In het onderzoek wordt ook gekeken of er sprake is van meerdere slachtoffers.

Deel uw tips en informatie
Heeft u informatie die de politie in dit onderzoek kan helpen? De verdachten reden in donkere auto’s met Roemeense kentekenplaten. Heeft u deze zien staan? Meld het dan. Ook als u informatie heeft over met wie de verdachten omgingen en waar zij zich mee bezig hielden, roept de politie op die info te delen met het onderzoeksteam. Alle informatie kan van belang zijn.

U kunt uw informatie delen via 0900-8844. Wilt u liever anoniem blijven? Bel dan 0800-7000.

Let op signalen van mensenhandel
Ook in Noord-Nederland worden mensen uitgebuit of moeten ze onder dwang bepaalde dingen doen waarvoor ze niet kiezen en waar anderen van profiteren. Wees scherp op signalen die kunnen wijzen op mensenhandel. Weet u van mensen die geen of weinig contact hebben met de buitenwereld, beperkte bewegingsvrijheid hebben of uitzonderlijk lange werkdagen maken? Meld het dan. Ook sporen van lichamelijke mishandeling kunnen wijzen op mensenhandel.