NEDERLAND - Onlangs verscheen bij Willems Uitgevers ‘De keizer is ver weg’ van Nuhi Bunyak en Nick de Jager. Een boek dat niet alleen het indringende en schokkende verhaal bevat van hoofdrolspeler Nuhi, maar tevens een beeld laat zien van China zoals u dat nog nooit zag.


Nuhi neemt de lezer mee naar de periode tussen 2010 en 2016. Jaren die hij in China doorbracht en er wilde avonturen beleefde. Hij schetst een beeld van de ruige kant van dat land. Over drank, drugs en vechtpartijen. Nuhi zoekt alle grenzen op van wat China destijds van westerlingen tolereerde. Sindsdien is er in China veel veranderd. Vandaag de dag zou hij binnen de kortste keren uitgezet zijn.

Na een moeizame tiener- en studententijd heeft Nuhi het rond zijn dertigste ogenschijnlijk goed voor elkaar. Maar dan verliest hij zijn partner en het plezier in zijn werk als manager van IT-projecten. Hij stort zich in het uitgaansleven en op drugs. Die keuze brengt hem echter alleen nog maar meer onvrede.

In China komt Nuhi uiteindelijk weer in contact met de opportunistische en vrije geest die hij wil zijn. Hij leert en reflecteert veel, waardoor hij de connectie legt tussen zijn problemen en zijn jeugd en achtergrond. Hij vindt in China niet alleen antwoorden over dat mysterieuze land, maar ook over de oorzaken van de persoonlijke crisis waarin hij Nederland verliet. Als veertiger-met-bagage en een zwaar midlife-gemoed vertrekt hij in 2010, om na zes intense jaren herboren terug te komen.

In ‘De keizer is ver weg’ zijn de belevenissen en scherpe observaties over het leven en zakendoen in een deel van China waar niet veel westerlingen komen, samengevoegd, en dat resulteert in een uiterst boeiend geheel. Het schetst bovendien een beeld van de Chinese politiek, zoals de omgang van China met zijn minderheden. ‘De keizer is ver weg’ is bovendien een verhaal over falen, leren en groei. Een hero-to-zero-to-hero-verhaal zoals maar zelden wordt verteld.

‘De keizer is ver weg’ wordt uitgegeven door Willems Uitgevers en is binnenkort bij alle reguliere boekhandels te koop en nu al te bestellen via https://boeken.cafe/boek/de-keizer-is-ver-weg-nuhi-bunyak-nick-de-jager

ISBN: 9789493242562| Paperback, 200 pagina's | Prijs: € 22,50