ASSEN - Op 24 september a.s. verschijnt ‘Gevangen onschuld’ van Ingrid Leungen. Een actuele en heftige thriller over een jong meisje dat in de prostitutie terechtkomt en voor wie er geen uitweg meer mogelijk lijkt.


‘Gevangen onschuld’ is het diep rakende verhaal over de veertienjarige Noah die door een noodlottig verkeersongeval haar beide ouders kwijtraakt. Noah komt in een pleeggezin terecht en op het eerste gezicht lijkt zij het daar getroffen te hebben. Haar pleegouders vangen haar liefdevol op, wonen in een fijn huis en Noah krijgt er zelfs een pleegzus van haar eigen leeftijd. Dit alles verzacht de pijn en het verlies van haar ouders enigszins.

Wanneer echter blijkt dat het stel al eerder pleegkinderen onder hun hoede had en dat die het contact verbraken nadat ze op kamers gingen om te studeren, vragen Noah en haar stiefzusje zich af wat daar achter steekt. Voor ze echter meer te weten komen, gaat ook Isa op kamers en ook zij verbreekt al het contact. Niet alleen met haar pleegouders, maar ook met Noah ondanks het feit dat zij Noah bezwoer dat niet te zullen doen…

Ondanks al haar twijfels, zit er voor Noah niet veel anders op dan mee te gaan in de verhalen en plannen van haar pleegouders en ook voor haar breekt de dag aan dat ze gaat studeren. Dat loopt echter geheel anders en ze komt in de prostitué terecht. Haar lot lijkt bepaald….

Leungen pakt met dit thrillerdebuut een actueel en heftig onderwerp bij de kladden en dat doet zij voortreffelijk. Het verhaal van de jonge Noah is schrijnend en beklijvend en zij voert haar personages op uiterst geloofwaardige wijze ten tonele. Ook diverse, vrij stevige scenes, weet Leungen waarheidsgetrouw in woorden te vatten zonder daarbij over the top te gaan.

Het debuut van deze debutant houdt een absolute belofte in voor wat er nog komen gaat en opnieuw is het de jonge, ambitieuze uitgeverij Keytree, die dit talent weet in te lijven.

Ingrid Leungen (1979) woont met haar gezin in Assen en was al jong bezig met lezen én schrijven. Zij heeft aan diverse schrijfwedstrijden meegedaan en verschillende van haar verhalen zijn in bundels gepubliceerd. Nu debuteert zij met ‘Gevangen onschuld’, een literaire thriller en werkt zij aan een tweede.

Boekgegevens: Uitgeverij Keytree | paperback | 301 pagina’s | ISBN 9789492719430.