GRONINGEN - Op initiatief van Stichting Bevordering Huisdierenwelzijn hebben samenwerkende dierenwelzijnsorganisaties en de gemeente Groningen een kattencastratieproject gestart die nog duurt tot uiterlijk eind november. Binnen deze periode moet de waardebon zijn aangevraagd en voor het huisdier een afspraak voor de behandeling zijn gemaakt.


Een waardebon kan worden aangevraagd voor maximaal 2 dieren en in de leeftijd vanaf 6 maanden.

Voor wie?

Katteneigenaren die woonachtig zijn in de gemeente Groningen en leven van een minimum inkomen en/of zijn aangesloten bij de voedselbank kunnen een aanvraag doen voor de gratis waardebon via www.kattencastratie.nl.

Heeft u geen mogelijkheid om digitaal een aanvraag te doen, vraag een familielid of kennis om de aanvraag voor u te doen, zodat u toch de mogelijkheid heeft gebruik te kunnen maken van deze gratis actie voor uw kat(ten).

Bij welke dierenkliniek kan de waardebon worden ingeleverd?

De waardebon kan worden aangeboden bij één van de 14 deelnemende dierenklinieken in de gemeente Groningen e.o. De klinieken staan vermeld op een kaart op de website.

Doel van de actie

Om ongewenste nestjes te voorkomen en het aantal zwerfkatten tegen te gaan, is de pilot gestart met steun van de gemeente Groningen voor haar inwoners die in minima situatie verkeren. Na de pilot die duurt tot eind november zal door de organisatie van het project worden overwogen om het project gefaseerd verder in Nederland uit te rollen.

Dus hopen wij ook andere gemeenten, dierenklinieken, bedrijven en fondsen te enthousiasmeren om deel te nemen aan het unieke project. Dat kan nu al door hun interesse te tonen via de website van de organisatie.

Algemene vragen over deze speciale actie kunt u richten naar info@kattencastratie.nl