Het schoonmaken van de sanitaire voorzieningen in ziekenhuizen of andere grote ruimtes is niet altijd even gemakkelijk. Door veelvuldig gebruik en niet altijd even gemakkelijk te bereiken plaatsen, zien we dat juist deze belangrijke ruimtes vanuit hygiënisch oogpunt minder goed scoren. Het is van essentieel belang dat hier werk van wordt gemaakt. Het is dan ook niet voor niets dat je een schoonmaakbedrijf in Groningen laat komen. Dit zijn immers juist de plekken waar je juist beter op de hygiëne wil letten. Zeker wanneer deze ruimtes zich bevinden op locaties waar zich al mensen met een zwakkere gezondheid bevinden. Dat is de reden dat steeds meer bedrijven voor een dieptereiniging kiezen.


Dieptereiniging is de manier om de keuken en sanitaire voorzieningen grondiger te reinigen en daarmee de hygiëne te verbeteren. Er zijn verschillende schoonmaakbedrijven die zich hierin gespecialiseerd hebben. Maar hoe kies je het juiste schoonmaakbedrijf voor een grondige dieptereiniging? En wat houdt dit precies in?

Wat houdt een dieptereiniging precies in?


Besef goed dat niet alle plekken altijd even goed bereikbaar zijn. Denk alleen maar aan het toilet. In het ziekenhuis wordt deze met de regelmaat van de klok schoongemaakt. Maar wordt dan echt elk hoekje meegenomen? Vast niet. Daardoor gaat de hygiëne na verloop van tijd toch achteruit. Bij een dieptereiniging worden álle plekken meegenomen. Ook de plekjes waar je normaal gesproken niet goed bij kan komen. Of de plekjes waar enkel een sopje niet meer voldoende is. De ruimte wordt - zoals het woord eigenlijk al zegt - heel diep gereinigd voor een strak en hygiënisch resultaat.

Het voordeel van een dieptereiniging is dat er gemikt wordt op langdurig resultaat. Er worden speciale (milieuvriendelijke) producten en een coating gebruikt. Zo blijft de ruimte echt voor langere tijd fris. Meestal wordt ervoor gekozen om de dieptereiniging wekelijks te herhalen. Zo heb je zeven dagen nauwelijks omkijken naar de keuken en de sanitaire voorzieningen. Tussentijds is enkel af en toe een sopje voldoende. Je zult merken dat het dan veel gemakkelijker is om deze ruimtes schoon en fris te houden.

Hoe kies je het juiste schoonmaakbedrijf?

Maar hoe kies je het juiste schoonmaakbedrijf voor een dieptereiniging? Allereerst is het goed om te weten dat er heel veel bedrijven zijn die dit tegenwoordig aanbieden. Wel zijn er onderlinge verschillen in zowel kwaliteit als prijs. Wij raden in elk geval aan om te kiezen voor een bedrijf met voldoende ervaring in de sector waar jij werkzaam bent. Denk bijvoorbeeld aan schoonmaakbedrijf CSU. Zij beschikken over jarenlange ervaring in de zorgsector en weten daardoor precies aan welke eisen ze moeten voldoen. Daardoor weet je zeker dat alle wetten worden nageleefd. Bovendien letten zij ook extra op de duurzaamheid van hun producten. Als je dit hoog in het vaandel hebt staan, is dat het schoonmaakbedrijf waar je voor moet kiezen.

Zet dus goed voor jezelf op een rijtje waar het schoonmaakbedrijf precies aan moet voldoen. Waar ben je naar op zoek? Vraag vervolgens verschillende offertes aan en ontdek hoe ze jou kunnen helpen.