GRONINGEN - Wie worden de opvolgers van kinderburgemeester Fatoumata en loco-kinderburgemeester Finn? De gemeente Groningen is op zoek naar een nieuwe (loco)-kinderburgemeester. Het is voor de periode september 2023 tot en met augustus 2024. Kinderen uit groep 6 en 7 van basisscholen in de gemeente Groningen kunnen zich tot 16 mei 2023 aanmelden.

De kinderburgemeester is een initiatief van de gemeente Groningen om kinderen een duidelijkere stem te geven en ze te stimuleren om na te denken en mee te praten over wat zij belangrijk vinden in de gemeente.

Sinterklaas en politiekids

De kinderburgemeester krijgt representatieve taken, zoals het ontvangen van Sinterklaas en het beëdigen van de politiekids. De loco-kinderburgemeester vervangt de kinderburgemeester wanneer deze niet kan. Ook mag de kinderburgemeester zelf een activiteit organiseren om zo zijn/haar verkiezingsbelofte waar te maken.

Vijf jaar

De gemeente Groningen heeft al 5 jaar een kinderburgemeester. In dit filmpje vertellen (ex)loco- en kinderburgemeesters waarom het zo leuk is om kinderburgmeester te zijn.

Kinderen uit groep 6 en 7 van basisscholen in Groningen kunnen zich door middel van een vlog aanmelden als kandidaat. Meer informatie staat op de website