GRONINGEN - Op zaterdag 3 juli is Samuel (rechts op de foto) verkozen tot de nieuwe kinderburgemeester van Groningen. Met de slogan: ‘Spelen, sporten en meer groen, samen gaan we dat doen!’, wist hij de meeste stemmen binnen te halen. Locoburgemeester Isabelle Diks overhandigde zaterdagmiddag in het Forum Groningen de ambtsketting. De kinderburgemeester wordt tijdens zijn ambtstermijn bijgestaan door de nieuwe loco-kinderburgemeester Jairo (links op de foto).


De kinderburgemeester is een initiatief van de gemeente Groningen om kinderen een duidelijkere stem te geven en ze mee te laten denken en praten over wat zij belangrijk vinden in de gemeente Groningen. Isabelle Diks: “Kinderen kijken met een eigen blik naar onderwerpen die voor hen belangrijk zijn. De kinderburgemeester kan samen met de loco-kinderburgemeester ervoor zorgen dat deze stem goed gehoord wordt. Ik wens hen beiden veel succes en plezier daarbij.”

De kinderburgemeester treedt vanaf september in functie. Hij vergezelt burgemeester en wethouders tijdens representatieve taken en verricht ceremoniële taken, bijvoorbeeld tijdens openingen en evenementen. Ook krijgt Samuel de kans om zelf activiteiten te organiseren om zijn verkiezingsbelofte waar te maken.
Vorig jaar werd Floor gekozen tot kinderburgemeester van Groningen. De loco-kinderburgemeester is Milou. Hun ambtstermijn zit er eind augustus op.