GRONINGEN - Samen met Bart van Venrooij van AIG Care & Living gaf wethouder Rik van Niejenhuis het officiële startsein voor de bouw van Zorgvilla Helpermaar, door het onthullen van het bouwbord. Dit markeerde de start van de nieuwbouw van een particuliere zorgvilla, speciaal ontworpen voor ouderen met een vorm van dementie.

Helpermaar

Op de locatie van het voormalige Martini Ziekenhuis aan de Van Ketwich Verschuurlaan is de afgelopen 5 jaar een woonwijk met ongeveer 350 woningen gerealiseerd. De zorgvilla samen met 7 er naast gelegen grondgebonden woningen en openbaar groen, aan de noordzijde van de wijk Helpermaar, vormen het sluitstuk van de ontwikkeling van de wijk.

Zorgvilla

De zorgvilla biedt plaats aan 37 zorgeenheden voor ouderen met geheugenproblematiek. Dit concept past goed binnen de gemeentelijke Woonzorgvisie ‘Wonen mag voor niemand (een) zorg zijn’. Het gaat om nieuwbouw in het betaalbare middensegment van de particuliere woonzorg. Er is een groeiende vraag naar dit type zorg door de extramuralisering van de ouderenzorg, waarbij zorg steeds meer buiten traditionele zorginstellingen en in de eigen woonomgeving van ouderen wordt verleend.

Bouw

De bouw van de zorgvilla gaat circa een jaar duren en zal naar verwachting gelijktijdig met de woningen worden opgeleverd. De aanleg van het openbaar groen zal beginnen als de grondgebonden woningen worden opgeleverd en vormt het sluitstuk van deze ontwikkeling.

Meer informatie over het project is te vinden via AIG.