GRONINGEN - n de stad Groningen staan ongeveer 1.500 woningen van particuliere eigenaren in de lokale versterkingsaanpak. Dat betekent dat deze huizen onderzocht worden om te beoordelen of deze veilig zijn bij zware aardbevingen of dat de huizen versterkt moeten worden.


In oktober 2021 start de Nationaal Coördinator Groningen (NCG) met opname van de eerste groep huizen in de oostelijke stadswijken.

Aanpak versterking stad

De huishoudens waar het om gaat ontvangen eerst een aankondiging van de gemeente Groningen. Tussen half oktober en half december volgt een brief van de Nationaal Coördinator Groningen (NCG) over de datum waarop een ingenieursbureau langskomt voor de opname. Er wordt gewerkt per straat of gebied. Is een huis bijna aan de beurt, dan ontvangt de eigenaar een brief van de NCG.

‘Typologieaanpak’

De NCG laat deze opnames uitvoeren met behulp van de zogenaamde ‘typologieaanpak’. Met deze aanpak wordt dezelfde soort gebouwen op dezelfde manier beoordeeld. Wilt u meer weten? Zie https://www.nationaalcoordinatorgroningen.nl/versterken/typologieaanpak

.

Vervolgproces

De aanpak van de huizen die nu nog niet aan de beurt zijn, volgt in 2022. We verwachten voor 1 mei 2022 meer te kunnen melden over het vervolgproces.

Informatiebijeenkomst

Op woensdag 3 november van 19:00 - 20:00 uur organiseren gemeente Groningen en NCG samen een online informatiebijeenkomst met uitleg over de opname en beoordeling van uw woning. U kunt deze live maar ook achteraf bekijken via www.tiny.cc/groningen-oost

. Hebt u nu al vragen of wilt u tijdens de bijeenkomst vragen stellen? Stuur uw vraag per email naar: versterkenenvernieuwen@groningen.nl.