HEERENVEEN - Supporters van FC Groningen hebben bij de gemeente Heerenveen aangegeven dat ze komende zondag willen demonstreren in Heerenveen. Dat mag. In de toestemming voor deze demonstratie staan wel voorwaarden hiervoor.

De supporters willen laten horen dat zij het oneens zijn met het besluit van de gemeente Heerenveen om voor het uitvak maar 600 kaarten beschikbaar te stellen. Uit protest hebben alle supporters van FC Groningen besloten om dan helemaal niet meer te komen.

Demonstratie ter hoogte van het uitvak
In de aankondiging geeft de vertegenwoordiger van de supporters van FC Groningen aan om met een groep van 249 personen vreedzaam te willen demonstreren tegen dit besluit.

“Demonstreren is een grondrecht”, aldus burgemeester Tjeerd van der Zwan. “We nemen wel alle maatregelen die nodig zijn om de betoging veilig te laten verlopen”.
Om ook gehoord te worden, is voor de demonstratie een plaats aangewezen, namelijk ter hoogte van de uitgang van het uitvak, aan de Stadionweg. Daar mogen zij van 12.30 uur tot 13.30 uur van het demonstratierecht gebruik maken.

Noodverordening vanaf vrijdagavond van kracht

Voor, tijdens en na afloop van de voetbalwedstrijd is een noodverordening van kracht voor het centrum en het stadionomgevingsgebied in Heerenveen.
Dat betekent dat er alleen echte supporters van sc Heerenveen voor de wedstrijd sc Heerenveen – FC Groningen en de demonstranten tegen het besluit van de gemeente welkom zijn.

Andere personen kan bevel worden gegeven zich te verwijderen.