GRONINGEN - Vanaf maandag 19 oktober worden zestien populieren vervangen in Selwerd. Hiervan staan er veertien aan het Sleedoornpad en twee aan de Eikenlaan bij de ingang van de parkeerplaats van zwembad De Parrel. De populieren worden vervangen door zeventien bomen: zes lindes, drie platanen, drie honingbomen en twee moeraseiken aan het Sleedoornpad en drie zomereiken bij de parkeerplaats van zwembad De Parrel. Voor de biodiversiteit wordt het gras vervangen door een bijenmix.


Vorig jaar is er een extern onderzoek gehouden naar deze populieren. De resultaten hiervan waren dat ze niet langer konden blijven staan en verwijderd moeten worden. De vier populieren vanaf de Moesstraat werden als goed beoordeeld en hoeven dus niet verwijderd te worden.

Planning
De planning ziet er als volgt uit: de kapwerkzaamheden inclusief het frezen van de stobben nemen twee dagen in beslag. Daarna wordt de grond verder opgewaardeerd en de plantplaatsen klaargemaakt voor de nieuwe bomen. Deze bomen worden rond half november geplant. Het fietspad aan het Sleedoornpad is uiterlijk tot en met vrijdag 23 oktober afgesloten. Wandelaars kunnen vanaf woensdag 21 oktober weer gebruik maken van het trottoir.