GRONINGEN/ASSEN - De in Amsterdam gevestigde projectontwikkelaar Joshua Camera heeft twee residentiële complexen in Groningen en Assen verkocht. In totaal gaat het om 16 woningen aan de Petrus Campersingel in Groningen en om 22 woningen aan de Rolderstraat in Assen. Beide complexen werden eind 2019 opgeleverd en zijn ontwikkeld door Camera’s eigen PEX Real Estate.


“De verkoop stelt ons in staat om ook de komende jaren weer nieuwe woonruimte toe te voegen aan de krappe woningmarkt in Nederland”, licht Joshua Camera de verkoop toe. “Door gewijzigde wet- en regelgeving wordt het aanhouden van ontwikkelde woningen minder interessant. Maar wij blijven ons richten op de ontwikkeling van moderne, duurzame woningen, zoals we ook aan de Petrus Campersingel en de Rolderstraat hebben gerealiseerd. ”

Petrus Campersingel Groningen
Het complex aan de Petrus Campersingel is in de winter van 2019 opgeleverd en werd ontworpen door PDB|Design, dat enkele kilometers verderop in de stad Groningen is gevestigd. Alle bewoners hebben toegang tot een gedeelde binnenplaats en de woningen op de hogere woonlagen beschikken over een eigen balkon. Tevens zijn de woningen duurzaam uitgevoerd en hebben zij energielabel A, mede door de zonnepanelen op het dak. De appartementen, variërend in grootte van 40 tot 60m2, zijn bestemd voor verhuur en kijken uit op het Universitair Medisch Centrum Groningen, dat aan de overkant van de singel is gelegen. De Petrus Campersingel sluit aan op het Damsterdiep, een verkeersader die rechtstreeks naar de Groninger binnenstad leidt.

Rolderstraat in Assen
Ook de woningen aan de Asser Rolderstraat en Oude Poststraat zijn door PDB|Design ontworpen en werden eveneens eind 2019 opgeleverd. De begane grond van het complex is ingericht als winkelruimte, om het in de Rolderstraat winkelende publiek te bedienen. De woningen op de overige verdiepingen variëren in grootte, van kleinere tot ruimere appartementen (40-60m2), waarbij de woningen op de hoogste verdieping uitzicht bieden over de stad. Daarnaast kunnen de bewoners gebruikmaken van het dakterras.Het complex aan de Rolderstraat beschikt bovendien over een aantal eigen garages, geen overbodige luxe middenin het centrum van Assen.