GRONINGEN - Fimme Bakker was 14 jaar toen hij verslaafd raakte. Jaren later - na vele afkickpogingen en een verblijf in een verslavingskliniek in Thailand - vond hij met vallen en opstaan zijn weg omhoog.

Cannabis was zijn 'drug of choice'. Maar dat weerhield hem er niet van om ook andere soorten drugs te gebruiken. Het maakte niet uit wat er op tafel lag: hij rookte het, slikte het of stopte het in zijn neus. Puur en alleen om zijn verdriet en onvrede over de wereld maar niet te hoeven voelen. Zijn vader Bram Bakker - nota bene verslavingsarts - zag niet waar Fimme mee worstelde.

Inmiddels is Fimme bijna 7 jaar clean en nuchter. Zijn passie voor theater gaf hem de kracht om van drank en drugs af te blijven. Na het voltooien van een opleiding aan de Koningstheateracademie won hij in 2023 de juryprijs van het Groninger Studenten Cabaret Festival. Hiermee treedt hij in de voetsporen van onder andere Jochem Myjer en Theo Maassen.

In Ben je bezopen? schetst Fimme zijn eigen perspectief op verslaving en steekt hij verslaafden en naasten van verslaafden een hart onder de riem. Sinds oktober 2023 tourt Fimme samen met zijn vader Bram Bakker door het land met de gelijknamige cabaretvoorstelling Ben je bezopen? Hij helpt hiermee medeverslaafden om te herstellen.

Daarnaast speelt hij vanaf januari 2024 in de finalistentour van het Groninger Studenten Cabaret Festival. FIMME BAKKERFimme Bakker (1994) kwam er op de universiteit achter dat de schoolbanken niks voor hem waren. Hij werd chauffeur en later tourmanager van cabaretier Javier Guzman. Fimme werd verliefd op het vak, begon op te treden en meldde zich aan voor de Koningstheateracademie in 's-Hertogenbosch. In juni 2022 studeerde hij af met de voorstelling Duurloop, die werd geregiseerd door Minou Bosua, Martijn Bouwman en Pieter Bouwman.

Fimme Bakker (1994) kwam er op de universiteit achter dat de schoolbanken niks voor hem waren. Hij werd chauffeur en later tourmanager van cabaretier Javier Guzman. Fimme werd verliefd op het vak, begon op te treden en meldde zich aan voor de Koningstheateracademie in 's-Hertogenbosch. In juni 2022 studeerde hij af met de voorstelling Duurloop, die werd geregiseerd door Minou Bosua, Martijn Bouwman en Pieter Bouwman.