GRONINGEN - De markt wordt weliswaar overspoeld met kookboeken, maar met de term ‘kookboek’ wordt het ‘The Body Buddy Kookboek’ toch werkelijk tekort gedaan. Dit unieke en sprankelende ‘begeleidingsboek’, dat Esther de Boer heeft samengesteld na uitgebreid onderzoek, is namelijk veel meer dan alleen het zoveelste kookboek.

De Boer levert met ‘The Body Buddy Kookboek’ een vernieuwend concept af. Een boek voor hen die moeiteloos en op uiterst plezierige en ‘lekkere’ wijze, willen afvallen. Het boek legt geen dwang op, neemt geen levensvreugde weg, maar motiveert en enthousiasmeert. De Boer heeft voor haar boek gekozen voor de doelgroep waar zij de meeste werkervaring mee heeft, te weten vrouwen die op een verantwoorde manier willen afvallen zonder daarbij veel van hun huidige voedingspatroon te moeten afwijken. En hoewel het boek in eerste instantie gericht is op vrouwen, kunnen ook mannen dit kookboek gebruiken. Zij kunnen er, net als vrouwen met een hogere totale caloriebehoefte, voor kiezen om meerdere tussendoortjes uit het kookboek te nemen, meer calorieën te drinken of ’s avonds bij het avondeten een grotere portie op te scheppen.

Het ‘The Body Buddy Kookboek’ bevat recepten voor de hele dag. Het is een kookboek volledig op maat omdat je bij elke maaltijd zelf kunt kiezen wat je eet. Je hoeft je huidige voedingspatroon niet compleet aan te passen. Brood bij het ontbijt of liever yoghurt met fruit? Wraps als diner of liever een pasta? Het maakt niet uit wat je kiest, het resultaat blijft hetzelfde!

De Boer: “Hoe fantastisch zou het leven zijn als alle calorieën al voor jou geteld zijn? Wanneer je van tevoren weet dat het écht werkt? Hoe prettig is het dat je alleen maar een boek open hoeft te slaan voor iets lekkers en simpels? Hoe fijn is het om op een gezonde manier af te vallen met een verzadigd gevoel? Hoe lekker zou het zijn om zelf te bepalen wat je op welk moment eet? Hoe briljant is het als je oneindig kunt variëren? Hoe tof zou het zijn om blijvend af te vallen?”

Tegelijkertijd beseft de auteur van dit unieke concept dat het allemaal klinkt als een foute verkooptruc, maar na drie jaar rekenen, testen, proeven en schrijven durft zij met recht te zeggen dat zij het allemaal waar kan maken.

De Boer heeft haar boek ontwikkeld aan de hand van de vele mensen die een voedingsschema bij haar volgden en met wie zij uitgebreid sprak ter voorbereiding. Na al die gesprekken wist zij exact waarnaar er behoefte was binnen haar doelgroep. Ze begreep echter ook dat het een omvangrijker project zou gaan worden dan ze vooraf had gedacht. Ze ging aan de slag met testkoks die haar recepten beoordeelden. Na die tijdrovende fase vond ze chef-kok Tim Ringers (niet de eerste de beste) bereid haar recepten niet alleen te bereiden, maar ook fraai op te maken zodat ze konden worden gefotografeerd voor ‘The Body Buddy Kookboek’ en dat is te zien, want het water loopt je in de mond bij het zien van de geweldige foto’s. En daar kan je dan nog mee afvallen ook! Een leuke fase, zo vond De Boer, want aan het eind van deze fotodagen kwamen er mensen, die het minder breed hadden, en reageerden op haar oproep via social media, een heerlijk maaltje ophalen.

Meer weten over het unieke concept van Esther de Boer?
Voor een ‘voorproefje’, ga je naar https://youtu.be/RLA8BvEqu6g

Meer informatie vind je op https://www.thebodybuddy.nl/kookboek Het boek verschijnt binnenkort. Wil je niet wachten, maar als eerste met deze manier van afvallen aan de slag? En wil je dan ook nog een persoonlijk gesigneerde versie van Esther de Boer ontvangen? Pre-order dan het ‘The Buddy Body Kookboek’ voor € 34,95 via https://www.thebodybuddy.nl/kookboek Deze mogelijkheid geldt van 10 juni tot 10 juli a.s.