GRONINGEN - Coronatest in Groningen: hoe werkt het en wanneer krijg ik de uitslag? – denieuwepraktijk.nl. In het begin van de coronacrisis kon de GGD niet iedereen testen die symptomen van het coronavirus had. Dat was zo omdat er simpelweg niet voldoende testcapaciteit was om al deze tests uit te voeren. Het is erg vervelend als je klachten hebt maar je niet kunt laten testen. Je weet dan niet zeker of je besmet bent, maar je moet toch thuis blijven. Dit is het meest verstandige om te doen aangezien je dan zeker weet dat je niemand anders kunt besmetten. Om er achter te komen of je besmet bent met het coronavirus kun je een coronatest doen. Als je de uitslag van deze test weet, weet je ook of je in quarantaine moet blijven of niet.


Quarantaine
Het is niet leuk om in quarantaine te zitten. Je mag dan geen contact hebben met andere mensen en blijft dus de hele tijd binnen. Je moet in quarantaine wanneer je besmet bent met het coronavirus, maar ook wanneer je op de uitslag van je test wacht of klachten hebt. Eigenlijk moet je dus altijd in quarantaine wanneer je niet zeker weet dat je niet besmet bent. Als je een coronatest hebt gedaan bij de GGD, moet je in quarantaine om op de uitslag te wachten. Mensen die liever niet in quarantaine gaan om op de uitslag te wachten, kunnen zich laten testen bij een commerciële teststraat. Dat komt doordat ze in de meeste commerciële teststraten gebruik maken van een andere testmethode dan bij de GGD. Deze staat ook wel bekend onder de naam sneltest.

Een sneltest doen in de buurt van Groningen
Coronatest in Groningen: overzicht kosten en sneltest locaties. Je kunt hier vinden waar de verschillende locaties in Groningen zijn waar je een coronatest kunt doen. Dat is handig voor mensen die in de buurt van Groningen wonen en liever niet in quarantaine gaan wanneer zij een coronatest hebben gedaan. Als je een sneltest doet in een commerciële teststraat, is het niet nodig om in quarantaine te gaan. De uitslag van zo’n sneltest is meestal na ongeveer 15 minuten bekend. Daarom moet je er alleen in deze 15 minuten voor zorgen dat je met niemand anders in contact komt. Wanneer de uitslag van je coronatest negatief is, kun je weer naar buiten. Een positieve uitslag van de coronatest betekent dat je besmet bent met het coronavirus.

Een afspraak maken
Voordat je een sneltest kunt doen in één van de teststraten in de buurt van Groningen, moet je eerst een afspraak maken. Dat zorgt er voor dat het nooit te druk wordt in de teststraten. Wanneer iedereen zonder dat ze een afspraak hebben komt aanlopen, is de kans groot dat er lange rijen ontstaan. Als je een afspraak wilt maken bij een commerciële teststraat, hoef je meestal niet te bellen. Je kunt dan via de site van de teststraat zien wanneer er ruimte vrij is voor een coronatest.