GRONINGEN - Zaterdag 11 november 2023 opent de rechtbank Noord-Nederland de deuren van de locatie in Groningen voor iedereen die geïnteresseerd is in de rechtspraak. Het gebouw is open van 10.00 tot 16.00 uur. Er is een leuk programma voor jong en oud. Kom langs en beleef de rechtspraak!


Beleef een rechtszaak

Op deze open dag nemen we je graag mee in de wereld van de Rechtspraak. We spelen verschillende politierechterzittingen na met rechters, officieren van justitie, advocaten, verdachten en slachtoffers. Zo krijg je een beeld van hoe een ‘echte’ zitting er ongeveer aan toe gaat. Ook kun je na de zitting vragen stellen aan de rechter of je mening geven over de uitspraak van de rechter. Een unieke kans!

Rondleidingen door het gebouw

Laat je rondleiden door het gerechtsgebouw terwijl je van alles leert over de geschiedenis van onze locatie in Groningen. Ook neem je een uniek kijkje in ons cellencomplex.

Meet & Greet

Altijd al willen weten hoe het is om bij een rechtbank te werken? Dit is je kans! Leer onze juristen, rechters en het gerechtsbestuur kennen tijdens de Meet & Greet. Je kunt ze vragen stellen over hun functie, maar ook over hun loopbaan en studie. Wil je weten welke mogelijkheden er zijn om bij ons te komen werken? Bezoek dan onze P&O stand en kijk welke vacatures we op dit moment hebben.

Leuke activiteiten voor kinderen

Ook voor kinderen is er van alles te doen! Speciaal voor hen organiseren we een speurtocht door de rechtbank. Daarnaast kunnen kinderen in een echte toga op de foto op de stoel van de rechter en zich laten schminken als een boef.

Zien we jou op 11 november?