AMSTERDAM - Ajax heeft de nodige moeite gehad om FC Groningen van zich af te schudden. De uiteindelijke 2-0 zege kwam pas in het laatste kwartier tot stand.

Zoals verwacht hadden de Groningers niet veel in te brengen tegen Ajax. Het was éénrichtingsverkeer in de eerste helft, met grote kansen voor Hakim Ziyech, David Neres, Quincy Promes en Donny van de Beek, maar toch ging men met 0-0 rusten.

De Groningers rekten behoorlijk wat tijd en scheidsrechter Björn Kuipers had er na zeventig minuten genoeg van toen hij Warmerdam zijn tweede gele kaart toonde. Ajax profiteerde snel van de overtalsituatie. Lisandro Martínez kreeg iets te veel ruimte, zijn schot uit de tweede lijn was Padt te machtig. Niet veel later maakte invaller Huntelaar de 2-0 na een prachtige aanval via Ziyech en Van de Beek. Dit bleek tevens de eindstand en dus kan Ajax zich opmaken voor het Champions League-duel in Valencia komende woensdag.

Ajax - FC Groningen 2-0 (0-0)
76. Martinez 1-0
79. Huntelaar 2-0