GRONINGEN - De noordelijke derby tussen FC Groningen en FC Emmen heeft zaterdagavond geen winnaar opgeleverd. In Euroborg bleven beide ploegen en de stand in balans (1-1). Door het gelijke spel nadert hekkensluiter FC Emmen directe concurrent ADO Den haag tot op één punt.


Of FC Emmen veel opschiet met dat punt valt nog te bezien omdat net boven de twee degradatieplaatsen Willem II eerder op de dag wist te winnen en verder uitloopt. Winst was dus eigenlijk noodzakelijk voor de ploeg van Dick Lukkien. In de eerste helft was er al gauw balans. FC Emmen begon wat sterker met een goede kans voor Araujo wiens inzet via keeper Padt op de paal belandde. Vervolgens ging het initiatief naar de thuisploeg. Toch gingen de gasten met een voorsprong rusten toen Glenn Bijl hard uithaalde na een afgeslagen bal: 0-1.

Een kwartier na rust is het duel weer in evenwicht na slordig balverlies van Frei. Alessio da Cruz profiteert en schiet beheerst de 1-1 binnen. Mede door de harde wind lukte het FC Groningen niet om door te drukken en kreeg ook FC Emmen de bal niet meer langs de sterk spelende Sergio Padt.