GRONINGEN - FC Twente heeft na vier overwinningen op rij weer eens twee punten verspeeld. De nummer zes in de stand van de Eredivisie bleef op bezoek bij FC Groningen op 1-1 steken.

FC Twente werd in het Euroborg overdonderd door het fel startende FC Groningen, dat door een pegel van Cyril Ngonge in de kruising al na acht minuten op voorsprong kwam. Michael de Leeuw dacht die voorsprong te verdubbelen, maar het doelpunt werd afgekeurd omdat hij Robin Pröpper ten val zou hebben gebracht.

Kort na rust vond De Leeuw opnieuw het net en weer werd zijn doelpunt afgekeurd, nu vanwege hands van Ngonge. FC Twente drong daarna stevig aan en kwam in de 74e minuut langszij via Manfred Ugalde, die onoplettend verdedigen van Dammers afstrafte. FC Groningen kwam in de slotfase zelfs nog goed weg, want invaller Cleonise kopte op de lat.