GRONINGEN - Tijdens de zogenaamde "Eredivisie Comeback", een reeks oefenwedstrijden ter voorbereiding op het nieuwe seizoen, heeft FC Groningen met het kleinst mogelijke verschil van Heracles Almelo weten te winnen. Het enige doelpunt van de wedstrijd viel kort na de rust.

Pakweg 2500 toeschouwers waren in Euroborg getuige van het duel waar bij de thuisploeg Arjen Robben nog ontbrak. FC Groningen begon sterker en met name de achttienjarige Romano Postema kreeg in de openingsfase kansen om de score te openen. Ook Van Kaam, Lundqvist en El Hankouri kregen mogelijkheden, maar het dichtst bij een treffer was Rai Vloet namens de gasten die op de paal mikte. Vlak voor de rust hielp Postema ook zijn derde kans van de wedstrijd om zeep.

In de tweede helft waarin beide teams met een bijna geheel ander elftal op het veld kwam was de voorsprong voor de thuisploeg wel daar toen Kian Slor een voorzet van Björn Meijer op waarde wist te schatten. Het was aan keeper Sergio padt te danken dat die 1-0 op het scorebord bleef staan toen hij achtereenvolgens Burgzorg en Cijntje van het scoren afhield.